Tips Wandelliederen  

Welke schoen hebt u nodig?


Voor wandeltochten in Nederland hebt u voldoende aan een wandelschoen met goed profiel en zonder hak. Als u in de bergen gaat lopen, hebt u schoenen van steviger leer nodig, omdat bij de afdaling in de bergen het volle gewicht op de voet komt te staan. Om die reden hebben bergschoenen ook dubbelgestikte naden: die kunnen meer spanning aan.
Let op dat de schoen verzoolbaar is en er weer een dezelfde soort zool op komt, anders ontstaat een ander type schoen.
Loop de schoen goed in en blijf ze gebruiken. Schoenen die een jaar in de kast blijven drogen uit en gaan vervormen. U kunt ze dan weggooien.
Droog uw schoenen nooit bij kachel of kampvuur, want de kans is groot dat de zool loslaat. Het best kunt u een schoen kiezen met een los voetbed. Dat kunt u er dan uit helen, en vochtopzuigend papier in de schoen doen.
Controleer onder de kraan of de schoen nog waterafstotend is. Als het water op de schoen parelt is het goed. Zo niet, maak de schoen dan waterafstotend met een middel dat bij de leersoort past.
Koop uw wandelschoenen anderhalve maat groter dan uw normale schoenen; uw voeten zetten namelijk uit tijdens het lopen. De veters kunt u dan wat strakker aantrekken.
Onontbeerlijk tijdens lange wandelingen is een rugzakje voor drinken en eten, pleisters en aanverwante benodigdheden voor het behandelen van blaren. Voor kortere wandelingen is een buidel- of schoudertasje ook handig.
Inschrijving De wijze van inschrijving en het bewijs van inschrijving Waarom deze website? Het ontwikkelen van deze website is een initiatief van Henzen ontwerp & communicatie.
         
Copyright © 2007 | Disclaimer | Sitemap
Designed by Henzen ontwerp & communicatie